Sledovali jsme ONLINE: Čeští hokejisté prohráli se Švédskem 4:6

Hokejisté České republiky ztratili na turnaji Channel One Cup dobře rozehrané utkání se Švédskem. I když vedli 3:0 a 4:3, tak ve třetí třetině třikrát inkasovali a prohráli 4:6. V Euro Hockey Tour tak stále čekají na vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka překonává Nilssona a střílí třetí gól českého týmu

Roman Červenka překonává Nilssona a střílí třetí gól českého týmu | Zdroj: ČTK

Do utkání lépe vkročili hokejisté Švédska, ale Möller neproměnil ani jednu ze dvou velkých šancí. Při té první se puk odrazil od jeho brusle vedle branky, při druhé se vyznamenal brankář Francouz.

Z českého týmu se o první vzrušení v útočném pásmu postarala první formace, Klepiš však nebyl v koncovce důrazný. Při další akci tak raději nahrál Horákovi, ale jeho pokus brankář Nilsson chytil.

Ve 14. minutě se poprvé radovaly vyprodané tribuny O2 Arény, když Nilsson nestačil na střelu Jana Kováře. Ve stejné minutě vystihl špatnou rozehrávku švédského mužstva Horák, po jeho střele se dostal k vyraženému puku Birner a po ledě ho zasunul za záda Nilssona.

Ve druhé třetině se jako první radoval Červenka, který využil parádní přihrávku Klepiše a zajistil českému týmu třígólové vedení.


V polovině zápasu ale svěřenci trenéra Růžičky během minuty a patnácti vteřin třikrát inkasovali. Dvakrát se prosadil obránce Hersley, vyrovnání zařídil při vyloučení Červenky Fransson.

Čtyři minuty před koncem druhé třetiny hrubě fauloval Rahimi Klepiše, za což dostal trest na 5 minut + do konce utkání. Na trestné lavici už v té době seděl Fransson a Němec dvojnásobnou přesilovou hru využil.

Vrátil tím český výběr do vedení. V pokračující pětiminutové početní výhodě si ale větší šance vypracovali Švédové. Francouz však pokusy Ryneho a Kronwalla vyřešil.

Třetí třetina se českým hokejistům vůbec nevydařila. Už po třech minutách vyrovnal svým druhým gólem v utkání Fransson a v závěru strhli vedení na švédskou stranu Janmark-Nylén a Johnson.

Oba potrestali zbytečné chyby českých hráčů v rozehrávce. Nejdříve přišel v obranném pásmu o puk Valský a chvilku po něm chyboval stejně Horák.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Praze, součást Euro Hockey Tour:

ČR - Švédsko 4:6 (2:0, 2:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Jan Kovář (Radil, Zaťovič), 14. Birner (Horák), 24. Červenka (Klepiš, Zámorský), 36. Němec (Krajíček, Červenka) - 31. Hersley (Omark, Jimmie Ericsson), 31. Hersley (Petersson), 32. Fransson (Omark, Möller), 44. Fransson (Omark, Jimmie Ericcsson), 55. Janmark-Nylén (Junland), 57. A. Johnson (Sjögren). Rozhodčí: Boman, Levonen (oba Fin.) - Lhotský, Suchánek (oba ČR). Vyloučení: 3:2, navíc Smoleňák 10 min. - Rahimi 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 16.348.
ČR: Francouz - Němec, Kolář II, Krajíček, Vitásek, Zámorský, Polášek, Pláněk, Kempný - Klepiš, Sobotka, Červenka - Birner, Horák, Smoleňák - Radil, Jan Kovář, Zaťovič - Řepík, Filippi, Valský. Trenéři: Vladimír Růžička, Jaroslav Špaček a Ondřej Weissmann.
Švédsko: Nilsson - Gustafsson, S. Kronwall, Hersley, Fransson, Junland, Rahimi, Burström - Rödin, Sjögren, Ullström - Janmark-Nylén, J. Lundqvist, Ridderwall - Möller, Jimmie Ericsson, Omark - Petersson, Ryno, Thörnberg - od 41. navíc A. Johnson, Thuresson. Trenéři: Pär Marts a Peter Popovic.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme