Slovenská televize JOJ vstupuje do světa „červeného tlačítka“, v DVB-T spouští HbbTV

11. duben 2018

Nově zapojená technologie umožní divákům s odpovídajícím přijímačem přístup k doplňkovým funkcím. Technologii již na Slovensku využívá RTVS a komerční Markíza.

Slovenská televize JOJ spouští v rámci pozemního vysílání DVB-T technologii HbbTV, pro niž se vžilo lidové označení „červené tlačítko“. Technicky pro ni bude službu zajišťovat telekomunikační operátor Towercom. Majitelé televizorů a set-top boxů s terestrickým tunerem budou moci využít přístup k sedmidennímu archivu nebo timeshift (zpětné zhlédnutí). V HbbTV menu TV JOJ bude i aplikace Počasí. Technologii už využívá RTVS i konkurenční Markíza.

„Ve spolupráci s vysílateli chceme dát divákovi možnost vybrat si, co chce sledovat a kdy to chce sledovat,“ uvedl generální ředitel Towercomu Ivan Peschl a doplnil: „Kromě toho, že se vysílání přes anténu technologicky dorovnává konkurentům, jeho výhodou je také fakt, že volné vysílání je dostupné pro každého. Je naším dlouhodobým cílem podporovat pozemní platformu a našim divákům přinášet více uživatelského komfortu. JOJ Media House šíří v rámci DVB-T programy TV JOJ a Plus, v rámci placené Plustelky pak stanici JOJ Cinema.

autor: lukpo
Spustit audio