Slovesný dramaturg Tomáš Vacek pověřený vedením digitálního Rádia Junior

1. březen 2018

Vacek nastoupil do Českého rozhlasu v roce 2005, předtím hrál divadlo, byl řadu let učitelem literárně dramatického oddělení v základní umělecké škole na Zbraslavi a učil také na základní škole.

Od 1. března byl pověřen vedením Rádia Junior Českého rozhlasu dosavadní slovesný dramaturg a moderátor Tomáš Vacek. Na středečním zasedání Rady ČRo o tom informoval přítomné generální ředitel veřejnoprávního média René Zavoral. Dosazení Vacka na pozici vedení Junioru je jednou ze dvou důležitých aktuálních personálních změn. Tou další je jmenování Petra Šabaty šéfredaktorem Českého rozhlasu Plus.

Tomáš Vacek nastoupil do Českého rozhlasu v roce 2005, předtím hrál divadlo, byl řadu let učitelem literárně dramatického oddělení v základní umělecké škole na Zbraslavi a učil také na základní škole. Od dubna 2017 moderuje v ČRo Noční Mikrofórum. Především se ale věnuje dětské tvorbě, na starosti má například seriál Kouzelná kniha Káji Kučery, nebo cyklus Ve škole i po škole s Vendou a Fráňou, jehož je autorem a jedním z interpretů. „Snažíme se děti především bavit a při té příležitosti je něco málo i nenápadně a podprahově naučit,“ říká Vacek.

autor: lukpo
Spustit audio