Slovinsko učinilo další krok ke spuštění digitálního rádia DAB+

17. červen 2016

Informace regulátora AKOS obsahuje obsáhlou, několik desítek stran dlouhou dokumentaci, plus formulář, který funguje jako přihláška.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS), slovinský obdoba Českého telekomunikačního úřadu, vyhlásila výběrové řízení na provozovatele digitálního rozhlasového multiplexu ve standardu DAB+. Výzva se objevila na oficiálních webových stránkách regulátora. Ze zveřejněných dokumentů vyplývá, že v multiplexu bude možné šířit deset rozhlasových stanic. Výzva byla zveřejněna 10. června, zájemci se mohou hlásit do 15. července, 12 hodin.

Informace regulátora AKOS obsahuje obsáhlou, několik desítek stran dlouhou dokumentaci, plus formulář, který funguje jako přihláška. Web Digitální rádio už své čtenáře v uplynulých týdnech informoval, že rozhlasové stanice v rámci DAB+ bude provozovat veřejnoprávní vysílatel RTV Slovinija. Použití má být kanál 10D (frekvence 215,072 MHz), což znamená, že se bude využívat modernější III. pásmo a nikoliv takzvaný L-band (frekvence nad 1 GHz), jako je tomu ještě v některých oblastech České republiky.

autor: lukpo
Spustit audio