Smekám před ním, chválil sparťanského brankáře Pöpperleho jeho protějšek z Plzně

Liberečtí hokejisté vyzvou ve finále play-off Spartu. Pražané vyhráli v Plzni 3:2 v prodloužení a v semifinálové sérii zvítězili 4:2 na zápasy. Vítězný gól dal útočník Lukáš Pech, výraznou postavou na cestě do finále byl ale také jeho spoluhráč gólman Tomáš Pöpperle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář hokejové Sparty Tomáš Pöpperle

Brankář hokejové Sparty Tomáš Pöpperle | Zdroj: ČTK

Do play-off poprvé zasáhl v průběhu druhého čtvrtfinále proti Zlínu, postupně se ale právě jednatřicetiletý gólman Tomáš Pöpperle stal výraznou postavou na sparťanské cestě do finále.

„Když trenéři dali na začátku přednost Dannymu, tak jsem se snažil pořád udržovat ve formě a věřil jsem, že moje šance přijde,“ říkal po vítězném zápase Pöpperle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanského bránkáře Tomáše Pöpperleho chválí po vítězném semifinále nejen spoluhráči, ale i soupeři

V prvním semifinále odchytal úvodní třetinu a po třech inkasovaných gólech poslal trenér Jandač na led náhradníka Taylora. V dalším zápase už opět chytal Pöpperle. A to spolehlivě, od třetího semifinále už nepropustil v zápase za svá záda více než dva góly.

„Myslím, že on byl tím rozdílovým hráčem celé série. Chytal fantasticky, podržel nás v těžkých chvílích. Patří mu velké poděkování,“ chválí svého spoluhráče sparťanský forvard Lukáš Pech, který vsítil v čase 72:34 vítězný gól šestého duelu v Plzni.

Gólmani jsou základním stavebním kamenem k úspěchu ve všech týmech, v dresu Sparty jsou ovšem očekávání a tlak na muže v masce ještě větší než ve zbývajících třinácti týmech.

„Myslím, že byl pod obrovskou psychickou zátěží. Ale vypořádal se s tím, tak, jak se s tím vypořádal. Takže klobouček,“ smekl před výkony Tomáše Pöpperleho jeho gólmanský protějšek v semifinálové sérii - plzeňský Matěj Machovský.

Sparťanského gólmana přitom nerozhodil ani posměšný popěvek o sněhulákovi na jeho adresu v prvním plzeňském semifinále.

„To je spíš vtipné. Alespoň vymysleli něco kloudného. Asi mě viděli svlečeného, tak na mě pokřikují sněhuláku,“ usmíval se Pöpperle. Také v extraligovém finále s Libercem, které začne ve čtvrtek 14. dubna, budou hrát právě gólmani hlavní roli.

Vladislav Janouškovec, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme