Smrt dvou dívek u Mlékojed. Výstražná signalizace přejezdu fungovala, vyplývá z vyšetřování

Vlak u Mlékojed srazil v sobotu na železničním přejezdu dvě patnáctileté dívky. Obě na místě zemřely. Příčinu neštěstí vyšetřuje policie. Výstražná signalizace podle Správy železniční dopravní cesty fungovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční přejezd v Olomouci Holici

Železniční přejezd v Olomouci Holici | Foto: Aleš Spurný | Zdroj: Český rozhlas

Vyšetřování neštěstí dál pokračuje. Jedna z možných verzí je i ta, že dívky vstoupily do kolejiště ve chvíli, kdy přijížděl vlak, záměrně. Policie zatím k případu další informace nezveřejnila.

Záchranné složky vyjížděly v sobotu kolem 17.30 na místo neštěstí, které leží na regionální trati mezi Neratovicemi a Všetaty. Zranění obou asi 15letých děvčat byla podle policejního mluvčího Zdeňka Chalupy neslučitelná se životem. Tragická nehoda pak zastavila asi na tři hodiny provoz na trati.

Podobná tragická událost se stala před osmi lety v Brně-Komárově. Rychlík tam v dubnu 2009 srazil dva chlapce ve věku deset a 11 let. Neštěstí se stalo, když přebíhali trať.

Mapa přejezdů: Kde se umíralo pod koly vlaků?

Číst článek

Český rozhlas v roce 2015 podrobil rychlé analýze databázi nehod, kterou si vede dopravní policie. Zjistil přitom, že od roku 2007 eviduje policie celkem 1 570 srážek s vlakem, ke kterým došlo na železničních přejezdech.

Zemřelo při nich 168 lidí, těžce se jich zranilo 190. Vinu obvykle nesli řidiči motorových vozidel, výjimečně pak incident způsobil chodec, závada na vozidle či například zvěř.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme