Snowboardová celebrita utočí na světovou špičku v alpském lyžování. O Ester Ledecké píší i New York Times

15. prosinec 2017

Čeští sportovci si zatím v této zimní olympijské sezóně příliš radosti neužili. Gabriela Koukalová, Eva Samková nebo Martina Sáblíková spíš řeší zranění. Aspoň jedna hvězda dokumentárního projektu Olympijský rok teď zažívá opravdu vydařené období. Ester Ledecká je korunovala vítězstvím v prvním závodě snowboardového Světového poháru.

Ester Ledecká je teď snowboardovou celebritou, psalo se o ní v New York Times, přibývají jí sponzoři, a hlasatel v jihotyrolské Carezze ani soupeřky si nemohli nevšimnout, že vplula do světové špičky i mezi lyžařkami. Před dvěma týdny byla sedmá ve sjezdu SP v Kanadě.

„Strašně mne potěšilo, že na prvním tréninku, co jsme tady byli, všichni trenéři a závodníci přišli za mnou mi pogratulovat, že to bylo úžasné a že mi fandili, jsou hrozně hodní, že to takhle berou,“ popisuje.

Je otázkou, jak teď berou to, že Ledecká stihla po lyžařských závodech pouhé tři snowboardové tréninky a hned vyhrála úvodní Světový pohár.

Pro Česko to bylo v této olympijské sezóně první vítězství v jakémkoliv ze Světových pohárů, rychlobruslařka Sáblíková se snowboardkrosařkou Samkovou dosáhly nejlépe na druhé místo a hodně řeší nebo řešily zdravotní problémy, které další hvězdu projektu Radiožurnálu Olympijský rok biatlonistku Koukalovou ještě vůbec nepustily do sezóny.

„Doufám, že to není moc vážné a že se holky dají do kupy,“ říká Ledecká, která se nebojí, že by z českého pohledu u jejích triumfů zůstalo. „Myslím, si, že brzo bude zlatých příček daleko více,“ uklidňuje fanoušky snowboardová olympijská naděje.

autor: jsu
Spustit audio