Soukalová sbírá zbytky koncentrace. Může rozhodnout o zisku velkého glóbu

Biatlonistka Gabriela Soukalová dnes může zažít jeden z nejhezčích dnů své sportovní kariéry. Od začátku prosince bojuje v individuálních závodech Světového poháru o co nejlepší výsledky a daří se jí to tak, že průběžné pořadí prakticky celou sezonu vede. V ruském Chanty-Mansijsku už si vyjela malý křišťálový glóbus za sprinty. A dnes k němu může přidat i ten velký za absolutní triumf.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová má důvod k úsměvu, 2. místem v Ruhpoldingu si pojistila vedení v pořadí SP

Gabriela Soukalová má důvod k úsměvu, 2. místem v Ruhpoldingu si pojistila vedení v pořadí SP | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Teď už ze mě spadl ten největší tlak a doufám, že zvládnu všechno ujet s čistší hlavou, že už to bude jednodušší a dotáhnu to do zdárného konce,“ věří Gabriela Soukalová před dnešním stíhacím závodem, kde si může definitivně zajistit velký křišťálový glóbus.

Po čtvrtečním sprintu byla uvolněná, rozesmátá, spokojená. Při malé slavnosti pak chovala v náručí skleněnou trofej za vládu ve sprintu. Jaký to byl rozdíl oproti rozmrzelé závodnici na mistrovství světa, kde skončila dvakrát čtvrtá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Soukalová může o svém triumfu definitivně rozhodnout v už v předposledním závodě. Sleduje ji Tomáš Kohout

Před posledními dvěma závody má na svou nejbližší pronásledovatelku Marii Dorinovou-Habertovou náskok 57 bodů. Nemělo by se jí stát, že by ho po výborných výkonech v celé sezoně ztratila, zároveň ale nesmí podlehnout dojmu, že se všechno udělá samo.

„Těžké to asi bude, ale z posledních sil se snažím využít každý kousek koncentrace, který ve mně zůstal, a udělám pro to všechno. Zvýšilo to ve mně naději, že jsem schopná o glóbus bojovat,“ věří Gabriela Soukalová.

Trenér Rybář bude Soukalovou sledovat na dálku. Už má lehčí pozici, věří

Číst článek

Ve stíhacím závodě, který začíná dnes ve 12 hodin a 45 minut, bude Gabriela Soukalová bojovat rovnou o dva glóby. Na zisk toho velkého za ovládnutí celkového pořadí Světového poháru jí stačí skončit v elitní osmičce či získat o tři body více než Francouzka.

O malý křišťálový glóbus za stíhací závody bude přímo na trati bojovat s Italkou Dorotheou Wiererovou. Před poslední stíhačkou sezony na ní má náskok 11 bodů a do samotného závodu vyjede s náskokem 24 sekund.

'Gabrielo, miluji tě,' změnili Rusové text slavné písni. Další výzvou pro Soukalovou je velký glóbus

Číst článek

Vedoucí biatlonistky SP Gabriela Soukalová a Marie Dorinová Habertová | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme