Sparta je ve finále hokejové Ligy mistrů. Švédské Växjo porazila i v domácí odvetě

Hokejová Sparta bude bojovat o titul ve třetím ročníku Ligy mistrů. Pražané před zaplněnou 02 Arenou potvrdili náskok, který si přivezli ze Švédska, porazili Växjo Lakers 4:0 a jako první český tým v krátké historii soutěže postoupili do finále. O titul se 7. února utkají se švédskou Frölundou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Barinka (vlevo) zařídil druhý gól Sparty čistým průstřelem od modré čáry

Michal Barinka (vlevo) zařídil druhý gól Sparty čistým průstřelem od modré čáry | Zdroj: ČTK

Sparta rozjásala zaplněnou libeňskou halu. Zatímco minulý týden na první semifinále dorazilo jen 1347 diváků, do 02 Areny jich na odvetu přišlo skoro desetkrát tolik. První postup českého týmu do finále Ligy mistrů tak slavilo 12 136 návštěvníků.

Domácí potvrdili náskok z prvního zápasu. Obrana v čele s Pöpperlem nejdřív ustála dvě přesilovky druhého týmu švédské ligy a pak rudí udeřili. V 17. minutě zastavil Kalina hostující akci ještě na modré čáře a jeho práci využil ranou z mezikruží Lukáš Klimek. Sparta vedla 1:0.

Lakers mohli okamžitě vyrovnat, jenže Josefsson trefil v samostatném úniku pouze tyč. Chvíli po přestávce zase musel brankář Sparty vyrážet ránu Murphyho. V polovině zápasu odskočili domácí na rozhodující rozdíl, Uherova rána se sice ještě neujala, ale Barinka od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Normu jedné branky na třetinu dodrželi finalisté v 57. minutě. Lukáš Pech už byl ve střelecké pozici, ale nesobecky našel Jaroslava Hlinku, který zvyšoval už na 3:0. Oslavy definitivně rozpoutal o chvíli později Petr Vrána. Sparta vyhrála 4:0.

Ve druhém semifinále potvrdila roli favorita Frölunda, která porazila švýcarský Fribourg v odvetě 4:0 a celkově 9:1. Sparta tak nastoupí v úterý 7. února k finále hraném na jediný zápas v Göteborgu, kde se následně od čtvrtka do neděle uskuteční Švédské hokejové hry, další díl Euro Hockey Tour.

Semifinále play off hokejové Ligy mistrů - odveta:
HC Sparta Praha - Växjö Lakers HC 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Klimek (Kalina, J. Hlinka), 31. Barinka (Uher), 57. J. Hlinka (Pech, Klimek), 59. P. Vrána (J. Hlinka, Klimek). Rozhodčí: Lemelin (Rak.), Wehrli (Švýc.) - Ondráček, Špůr (oba ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 12.136. První zápas 2:1, postoupila Sparta.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme