Sparta ztrácí na čelo tabulky sedm bodů, Plzni podlehla 0:1

Zatímco v minulých letech byly souboje fotbalistů Plzně s těmi sparťanskými klíčovými v boji o titul, letos Pražané po jedenácti kolech ztrácejí na vedoucí Mladou Boleslav a druhé Viktoriány už sedm bodů. V neděli večer padli na západě Čech 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň se proti Spartě radovala z osmého vítězství v sezoně

Plzeň se proti Spartě radovala z osmého vítězství v sezoně | Zdroj: ČTK

Sparta mohla v neděli stáhnout manko na přední příčky ligové tabulky. Od začátku si vytvářela šance, ve 12. minutě mohl vstřelit vedoucí branku Václav Kadlec, ale přes Matúše Kozáčika balon nepropašoval.

Pak o sobě dala vědět i Viktoria a byla efektivnější. Ve 26. minutě Roman Hubník, kterého kouč Roman Pivarník nenasadil při čtvrteční porážce Evropské ligy s Astrou Giurgiu, poslal přesný centr do prostoru mezi gólmanem Tomášem Koubkem a obranou Pražanů, kam si naběhl Michael Krmenčík a poslal Plzeň do vedení.

O tři minuty později autor branky viktoriánů přesprintoval Maria Holka a po duelu s ním upadl na zem, jenže hlavní sudí Karel Hrubeš po diskusi s brankovým pokutový kop nenařídil.

Sparta mohla po přestávce vyrovnat, ale lob Davida Lafaty skončil s přispěním vracejícího se Kozáčika na břevnu plzeňské brány.

Holek šel během druhé poloviny ještě do jednoho riskantního souboje ve vápně s Milanem Petrželou, ani tentokrát však rozhodčí Hrubeš penaltu neodpískal. Domácí se na arbitra zlobili i po střetech Costy s plzeňskými hráči, za které sparťanský zadák viděl jen žlutou kartu.

Další branky už v Plzni nepadaly, a tak Pivarníkovi svěřenci Spartu porazili 1:0. S 26 body jsou o skóre na druhé příčce za vedoucí Mladou Boleslaví, Pražané až pátí se sedmibodovou ztrátou.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme