Sparťan Forman využil zranění gólmana Liberce. Jsem hladový po gólech, vysvětlil hokejista

Hokejová extraliga má za sebou souboj dvou nejlepších mužstev soutěže. Vedoucí Liberec ve šlágru 46. kola prohrál na domácím ledě se Spartou 2:5. Postavení obou celků v tabulce se projevilo i na kvalitě hry, zápasu nechybělo nic - rychlé tempo, tvrdé souboje, šarvátky, ale došlo i na jeden kuriózní moment.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Liberce Lašák včerejší zápas se Spartou nedohrál kvůli zranění

Brankář Liberce Lašák včerejší zápas se Spartou nedohrál kvůli zranění | Zdroj: ČTK

K němu došlo ve 28. minutě, kdy se při jednom ze zákroků zranil gólman Bílých Tygrů Ján Lašák, přestal chytat, a svalil se na zem. Sparťané ale hráli dál, a Miroslav Forman střelou do prázdné brány zvýšil vedení Pražanů na 3:0.

V tu chvíli by liberečtí fanoušci Formana hnali holí, třeba tou kterou právě dotlačil puk do brány, zatímco se Lašák svíjel opodál. Jenže hvizd sudího se na rozdíl od následného pískotu a spršky nadávek z hlediště neozval, a tak neměl sparťanský útočník důvod odmítnout tohle snadné zakončení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle mě to rozhodčí vyřešil dobře, řekl ke sporné situaci, která vedla ke gólu Sparty, brankář Liberce Marek Schwarz

„Věděl jsem, že gólman leží, nevím, jestli jsem ho nějak blbě trefil, ale nepískalo se, tak jsem hrál dál. Néťa (útočník Sparty Netík, pozn. red.) bekhendem střílel do brány, ale šlo to do tyčky a já tam měl pak prázdnou bránu, takže to nebylo nic těžkého,“ vykládal po zápase Miroslav Forman.

A byť možná není v očích všech přímo hokejovým kavalírem, být či nebýt za gentlemana, s tím si hlavu nelámal a neváhal navýšit vedení Pražanů.

„Neváhal jsem, protože jsem hladový po gólech. Koukal jsem po rozhodčím, ale jak ukázal, že je gól, tak nebylo proč ho neuznat,“ prohlásil útočník Sparty.

Hokejisté Sparty zvítězili v Liberci, stáhli jeho náskok v čele

Číst článek

Ostatně, sami Liberečtí po utkání střelci gólu, ani rozhodčím nic nevyčítali, přestože tahle nakonec regulérní trefa byla dost možná tou zlomovou.

„Janko se zranil, ale abych pravdu řekl, nevím, co říkají pravidla. Jestli to musí rozhodčí písknout, ale myslím, že ne. Podle mě to rozhodčí vyřešil dobře,“ říká brankář Marek Schwarz, který v brance zraněného Lašáka nahradil.

Prohře ve sledovaném šlágru už ale nezabránil, a rozdíl mezi oběma celky v extraligové tabulce se ztenčil na šest bodů.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme