Sparťané neviděli Slovan pod Chovancem hrát, sami cítí formu

Za časů Československa platilo, že zápas v Bratislavě proti Slovanu byl pro Spartu často nejtěžším v sezóně. Teď ale přijel český mistr k zítřejšímu zápasu Evropské ligy do slovenské metropole v pozici fungujícího mužstva, proti kterému se postaví Slovan v minulých týdnech naprosto zdecimovaný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty při předzápasovém tréninku na bratislavském stadionu

Fotbalisté Sparty při předzápasovém tréninku na bratislavském stadionu | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Cítím se dobře. Po začátku sezony, kdy to z mé strany bylo trošku rozpačité jsem rád, že jsem se dostal do nějaké své výkonnosti. Doufám, že na ní dokážu navázat ve Spartě i v reprezentaci a že mi to takhle půjde dál,“ věří záložník Sparty Lukáš Vácha.

Podobně by si s Váchou mohli notovat i Bořek Dočkal, David Lafata, Pavel Kadeřábek nebo Ladislav Krejčí. Polovina sparťanské sestavy táhla v reprezentační pauze národní tým za kvalifikačními výhrami v Turecku a herní pohoda se projevila i na ligovém utkání v Brně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci obou týmů před zápasem Evropské ligy Slovan Bratislava - Sparta Praha sleduje reportér ČRo Jan Kaliba

Situace čtvrtečního soupeře Sparty s formou letenských hráčů ostře kontrastuje: „Jsme rádi, že jsme měli dva týdny na přípravu, mohli jsme dobít baterky a vyčistit si hlavu. Věřím, že to přišlo vhod a se Spartou podáme co nejlepší výkon,“ vyhlíží lepší zítřky obránce Slovanu Erik Čikoš.

„Přišel nový trenér a realizační tým. Věřím, že to je dobrý impuls, který nám pomůže, abychom se nasměrovali k vítězstvím, které jsme měli na začátku sezony,“ doufá bek bratislavského týmu poté, co krátké angažmá Františka Straky skončilo šesti porážkami v sedmi posledních zápasech při hrozivém skóre 1:18.

Právě v takové situaci přebrala bratislavský tým další výrazná osobnost sparťanských dějin Jozef Chovanec a právě proti Spartě to bude ve čtvrtek večer ostrá premiéra, protože nedělní ligový zápas proti Trnavě se kvůli epidemii střevní chřipky nehrál.

Chovanec o týmu mluvil i se Strakou

„Nevidím v tom žádnou výhodu, spíš je to problém – Sparta hrála, my ne. Nebylo by taktické prozrazovat sestavu, když nás Sparta neviděla v zápase,“ váhá Jozef Chovanec, jestli je dobře, že Slovan už skoro tři týdny nikdo hrát neviděl a s rukopisem nového realizačního týmu už vůbec ne.

„S Frantou jsme hráli několik let ve Spartě, takže jsme si měli co říct. Řekl mi podrobné věci ohledně kádru. Poznatky od Františka mi hodně pomohly, abych poznal charakteristiku hráčů. Čas jsme se snažili naplnit vzájemným pozváním a pohovory s hráči,“ prozrazuje nový kouč Slovanu.

Fanoušci Slovanu mezitím měli pohovor s vedením klubu a zahájili zákopovou válku. Ovšem neplánují utkání se Spartou bojkotovat, ale naopak nebudou korigovat projevy radikálnějších členů „Belasé šlachty“, jak si tato skupina příznivců říká, takže se zápas může chvílemi měnit ve slušný ohňostroj.

Na stadionu Pasienky se ve čtvrtek hraje od 19 hodin a Český rozhlas vám celý duel nabídne na internetovém streamu Český rozhlas Sport, druhý poločas i na Radiožurnálu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme