Spojení vážné hudby a breakdance. Do Česka znovu míří představení Red Bull Flying Bach

Johann Sebastian Bach psal některá svá díla pro mladou generaci. Svou cestu si našel i k současné mládeži, jen trochu odlišnou formou. Taneční skupina Flying Steps, která staví své breakdancové choreografie na Bachovy skladby, teď přiváží do Čech už podruhé své úspěšné představení Red Bull Flying Bach. To už vidělo v 35 zemích přes čtyři sta tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina Flying Steps kombinuje breakdance s vážnou hudbou

Skupina Flying Steps kombinuje breakdance s vážnou hudbou | Foto: Youtube kanál Red Bull Music

Taneční skupina Flying Steps objíždí svět s tímto projektem už 6 let. Vystoupení se ale podle tanečníka Mikela neustále vyvíjí.

„Přibrali jsme spoustu nových tanečníků, kteří jsou zároveň sami vedeni k tomu, aby přinesli na scénu tu nejvyšší úroveň tance. Proto neustále pracují na svých krocích a choreografii. V představení je spousta nových věcí, ale myslím, že byste musel být zkušený tanečník, abyste poznal rozdíl mezi roky 2012 a 2016,“ říká Mikel.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Česku vystoupí taneční skupina Flying Steps, která kombinuje vážnou hudbu a moderní tanec

K vážné hudbě přistupují lidé s respektem. I proto tanečníky od nápadu známí zpočátku odrazovali. „Berete opravdu výjimečnou hudbu od opravdu velkého skladatele své doby, takže musíte být uctivý a opatrný s takovýmto dílem. Kolem nás bylo hodně lidí, kteří říkali, nedělejte to, je to vysoká kultura. Byl to risk, ale věřili jsme sami v sebe,“ tvrdí Mikel.

„Víme, že jako breakdanceři jsme kreativní a když se rozhodneme dát něco dohromady, jsme zároveň uctiví. To je hlavní věc v hiphopové kultuře, kterou musíte udělat.“

Představení Red Bull Flying Bach mohou vidět diváci 23. a 24. září v Praze, v Ostravě vystoupí tanečníci 1. října.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme