Společenské hry i sedací vaky. Hudební oddělení liberecké knihovny má novou tvář

Téměř měsíc čekali čtenáři Krajské vědecké knihovny v Liberci na rekonstrukci hudebního oddělení. Dnes (21. 2.) v šestnáct hodin knihovníci prostor slavnostně znovu otevřou. Na modernizaci za 450 tisíc korun se knihovnice a knihovníci sami podíleli, zastali velkou část práce při stěhování. Hudební oddělení nabídne především nový prostor k relaxaci a setkávání ať už s přáteli, hudbou nebo při hraní společenských her.

První, čeho si všimne návštěvník hudebního oddělení knihovny, jsou nové regály, barevné koberce a sedací vaky pro pohodlí příchozích. „Nové oddělení jsme koncipovali tak, aby bylo volnočasové. Chceme oslovit školy a školky, máme pro ně připravené i hudební pořady,“ popisuje ředitelka knihovny Blanka Konvalinková.

Tuhle knihovnu miluju, líbí se mi komplet, je tu příjemné prostředí paní Milada, Jablonec nad Nisou

Knihovna nově příchozí ráda uvítá. „Můžou se tu posadit, zahrát si nějakou společenskou hru – ty si můžou i půjčit domů. Zůstala tu samozřejmě hudební CD, ty budeme kupovat i nadále, prohloubit bychom chtěli i kolekci DVD nosičů,“ popisuje ředitelka.

S rekonstrukcí hudebního oddělení knihovny měli hodně práce knihovníci a knihovnice, jednou z nich byla Jana Brzobohatá: „První týden jsme vystěhovávali, asi deset tisíc krabiček, knihy, hudební nosiče. Rozhodně to bylo jako posilovna.“

Návštěvníky knihovny čeká soutěž. Ten, kdo vymyslí nejlepší jméno pro nové hudební oddělení, získá roční čtenářský průkaz.

Hudební oddělení liberecké knihovny v novém "kabátku"
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio