Spolumajitel Primy spojí síly s vlastníkem Skylinku, na satelitu Astra nabídne eSportsTV

23. září 2016

Zpřístupnění kanálu pro herní nadšence avizovala Prima už před několika měsíci prostřednictvím hybridní televize HbbTV.

Spolumajitel televize Prima, švédská skupina MTG, začne distribuovat svůj kanál eSportsTV prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, tedy družice Astra 3B. Distribuci signálu zajistí lucemburská společnost M7 Group, která na našem trhu vlastní největší satelitního operátora Skylink. Podle informací, kterými disponuje web Digitální rádio, by se program měl objevit na orbitu již v horizontu týdnů a k dispozici bude ve vysokém rozlišení.

eSports TV se zaměřuje na aktuální fenomén takzvaného elektronického sportu, odtud název programu. Stanice přenáší například herní turnaje patřící do Electronic Sport League (ESL). Diváci kanálu uvidí například turnaje Intel Extreme Masters, ESL One nebo ESL Pro League. Na obrazovce se objeví souboje z her jako Counter Strike, League of Legends, Dota 2 nebo Starcraft 2. MTG provozuje eSportsTV právě skrze ESL, což je největší společnost na světě zaměřená na eSport. Program odstartoval letos v květnu a dočkali se ho diváci satelitních platforem v severských a pobaltských zemích.

Nová televize bude opravdovým rájem pro nadšence do počítačových her. V době svého spuštění avizovala za rok přes dva tisíce hodin živých přenosů. V oblasti eSportu je aktivní i samotná Prima. Pravidelně přináší divákům Primy Cool přenosy herních zápasů na svém webu a zpřístupnila je již několikrát také prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV. Uživatel pro tuto technologii potřebuje připojení k internetu a přijímač s podporou tohoto standardu. Na setkání s vybranými novináři, které se konalo před několika měsíci, Prima avizovala, že eSport obsah včetně zmíněné televize zpřístupní právě i na platformě HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio