Sportovní hala ustoupila ve Frýdku-Místku nákupnímu centru. Někteří jsou proti

COO aneb „celkem oblbnutý občan“. I tak říkají lidé ve Frýdku-Místku novému obchodnímu centru, které se dnes otevřelo. Komplex se některým obyvatelům nelíbí. Vznikl totiž na místě víceúčelové sportovní haly, kterou nechalo město i přes protesty zbořit. Nepomohla ani petice nebo odpor architektů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Značkový obchod

Značkový obchod | Foto: Tomáš Adamec

Frýdeckomístecký patriot Jaromír Polášek se dovnitř nakupovat rozhodně nechystá, centrum si fotí z přilehlé estakády.

„Jsou to jen šaty, šaty, šaty. Architektonicky je to naprosto odporné. Ale prostě svět je takový a nic s tím nenaděláme,“ tvrdí.

Mladá maminka Jarmila je z druhého tábora obyvatel Frýdku-Místku. Podobné nákupní centrum podle ní ve městě chybělo:

Přehrát

00:00 / 00:00

Názory na nové obchodní centrum ve Frýdku-Místku shromáždila Iva Havlíčková

„Museli jsme kvůli tomu jezdit do Ostravy. Takhle je to lepší. Někdo lituje té víceúčelové sportovní haly, ale já ne. Nechodila jsem tam.“

Ředitel developerské firmy Bohumil Mach očekává, že se jim více než 700 milionová investice vrátí do 12 let. A ví, že nebude jednoduché přesvědčit kritiky, že nové centrum do města patří.

„Vím, že k předchozímu objektu spousta lidí cítila určitou vazbu. Bylo nám jasné, že tuto sounáležitost musíme vykompenzovat ne obchodem, ale službou. Jak se nám to podařilo, ukáže čas,“ říká.

Nový obchodní komplex si už mezi obyvateli vysloužil několik přezdívek, ne všechny – jako ta z úvodu článku – se však dají publikovat.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme