Sportovní televizi 213 trápí finanční problémy, má ji zachránit nový investor

7. listopad 2017

„Televize normálně pokračuje dál. Zítra vyrábíme basketbal Inter Prievidza, v sobotu vyrábíme házenou z Trenčína. Normálně se bude vysílat basketbal i fotbal, výroba je zajištěna,“ tvrdí zástupce majitele.

Slovenská sportovní televize 213 má finanční problémy. Na webu Dalito.sk o nich informovala marketingová ředitelka Adriana Hosťovecká. Komplikací mají být zejména nevyplacené mzdy za uplynulý měsíc a také některé neodvysílané přenosy. Z televize odešla přibližně polovina zaměstnanců včetně šéfredaktora Reného Sterna. Hosťovecká předpokládá, že: „Fénix již z popela nevstane.“ Jednatel Jaroslav Jánošík však tak černě situaci nevidí.

„Televize normálně pokračuje dál, zítra vyrábíme basketbal Inter Prievidza, v sobotu vyrábíme házenou z Trenčína, přitom vyrábíme další přenos – kickbox v Košicích. Normálně se bude vysílat basketbal i fotbal, výroba je zajištěna,“ konstatoval v rozhovoru pro web Omédiách.com Jánošík. Podle jeho slov by měl celou televizi zachránit nový investor. „Zatím probíhají jednání, jakmile budou ukončena, budu o nich moci informovat,“ dodal jednatel Elements Channel, která je provozovatelem sportovní televize 213. Stanice vysílá volně na satelitu Astra v HD rozlišení, na družici Thor ve standardní kvalitě a její program nabízí svým klientům i platforma O2TV.

autor: lukpo
Spustit audio