Srbský regulátor má zájem o digitální rozhlas DAB+, zahajuje veřejnou konzultaci

12. září 2017

Přesně za měsíc, tedy 11. října, by měla veřejná konzultace skončit. Lhůta pro předložení připomínek je tedy třicet dnů.

Srbský regulátor Ratel, tamní obdoba Českého telekomunikačního úřadu, zahajuje veřejnou konzultaci, která dá odpověď na otázku, zdali se země stane dalším evropským státem, kde bude spuštěno vysílání pozemního digitálního vysílání ve standardu DAB+. Srbové by nevyužili celé III. pásmo, ale pouze kmitočtový VHF rozsah od 216 do 230 MHz. Veřejná konzultace je otevřena odborné i laické veřejnosti.

Zájemci, kteří se chtějí zúčastnit veřejné konzultace, musí vyplnit dokument, kde bude uvedeno jméno, kontaktní údaje a samotný text. Oznámení plánovaného kroku proběhlo 5. září, dnes samotná operace odstartovala. Přesně za měsíc, tedy 11. října, by měla veřejná konzultace skončit. Lhůta pro předložení připomínek je tedy třicet dnů. Co se týká okolních zemí Srbska, ve fázi příprav na zahájení vysílání DAB+ je také Chorvatsko. Zkušební provoz již probíhá v Maďarsku, Rumunsku i Bulharsku.

autor: lukpo
Spustit audio