Stanice ARD-alpha nově v německém DVB-T2, vysílá jako vložený kanál přes HbbTV

26. červenec 2017

Televize je šířena prozatím pouze v Bavorsku, nicméně v blízké době by mělo dojít k jejímu rozšíření i do spolkových zemí Berlín a Braniborsko a do západního Německa.

Bavorský veřejnoprávní kanál ARD-alpha začal vysílat prostřednictvím pozemní digitální televize druhé generace (DVB-T2) v sousedním Německu. Aby tento program mohli diváci sledovat, potřebují přijímač s podporou technologie HbbTV, který je připojený k internetu. ARD-alpha se naladí jako nová programová pozice, přístup k obsahu je však zajištěn pomocí sítě. Službu označuje ARD jako Internet Link Services (ILS).

Stanice ARD-alpha je šířena prozatím pouze v Bavorsku, nicméně v blízké době by mělo dojít k jejímu rozšíření i do spolkových zemí Berlín a Braniborsko a do západního Německa. Služby ILS, které umožní přístup k dalšímu obsahu prostřednictvím HbbTV na speciálních programových pozicích, plánuje ARD zavádět postupně na celostátní úrovni. Kromě HbbTV je přístup k dalšímu obsahu zajištěn televizním divákům v Německu také prostřednictvím služby freenetTV connect. Nutný je však přijímač s podporou této internetové platformy.

autor: lukpo
Spustit audio