Stanice Jamesdean.fm prodloužila smlouvu na digitální distribuci signálu

31. srpen 2016

Program je skvělou ukázkou toho, jaké stanice by se měly do budoucna v DAB multiplexech objevovat, aby rozšiřování technologie mělo smysl.

Internetová stanice Jamesdean.fm bude nadále zachytitelná i na klasickou terestrickou anténu. Provozovatel programu, společnost James Dean Co., prodloužila smlouvu s operátorem multiplexu RTI cz o další rok. Jamesdean.fm by tedy mělo vysílat prostřednictvím pozemního digitálního rádia DAB+ minimálně do poloviny roku 2017. Kristina Nesvadbová, která je jednatelkou firmy James Dean Co., v únoru naší redakci řekla, že první půl rok chápe provozovatel rádia jako zkušební a uvidí, zda bude v šíření dále pokračovat.

Jamesdean.fm je jednou ze stanic, která by po rozšíření digitálního rádia do dalších oblastí byla velkým obohacením tamního éteru. Hudbu, kterou tato stanice hraje, není slyšet na žádném jiném rádiu. Jamesdean.fm hraje hudbu padesátých a šedesátých let minulého století, která podle Nesvadbové v rozhlasovém éteru nyní chybí. Pražské Oldies Rádio proto nebere jako svou konkurenci. Jamesdean.fm je proud hudby bez mluveného slova. Okruh je spjatý s klubem James Dean Prague, který sídlí v ulici V Kolkovně. Stejně jako rozhlasová stanice i pražský prostor je laděný do amerického stylu padesátých let.

autor: lukpo
Spustit audio