Stanice Lulu.fm pro LGBT komunitu zasahuje v Německu už téměř dvacet milionů obyvatel

28. srpen 2017

Provozovatel německé komunitní stanice je zároveň dalším vysílatelem, který se rozhodl uvést vlastní rozhlasový DAB+ přijímač se speciálním tlačítkem.

Rozhlasová stanice Lulu.fm, která je určena výhradně pro LGBT komunitu (lesby, gayové, bisexuálové a transsexuálové) neustále zvyšuje v Německu svůj dosah díky digitálnímu pozemnímu rádiu DAB+. Stávající pokrytí v Berlíně (Braniborsku), Hamburku a oblasti Rhein-Main doplnil i region Rhein-Neckar. Od podzimu bude Lulu.fm dostupné také saských městech Lipsko a Halle. Celkově půjde o zásah přibližně osmnácti milionů obyvatel.

Od podzimu bude zasahovat signál komunitní stanice téměř každého čtvrtého obyvatele Německa staršího 14 let. Lulu.fm je na trhu novým hráčem. Pozemně si ji mohli zájemci z řad LGBT komunity naladit poprvé v říjnu loňského roku. „Jsme rádi, že můžeme postupně s programem pro gaye a lesbičky expandovat i do dalších regionů, a to prostřednictvím klasické antény,“ uvedl Frank Weiler, ředitel Lulu.fm. „Skutečnost, že můžeme oznámit zásah čtvrté a páté metropole je něco, co by ještě před rokem nebylo myslitelné,“ doplnil Weiler.

autor: lukpo
Spustit audio