Stanice WAR Svět válek v DVB-T vysílat nebude, nabídne i polskou produkci

7. srpen 2017

Za účelem startu nového dokumentárního kanálu, který lze očekávat s příchodem podzimním sezóny, nabrala Československá filmová společnost, nového člověka do týmu.

Tematický kanál WAR Svět válek, který bude první českou televizní stanicí zaměřenou výhradně na válečnou dokumentární produkci, nebude určen pro šíření v rámci pozemního vysílání DVB-T, respektive DVB-T2. Promo obrazovka, která se objevila v pražské Regionální síti 4, slouží pouze jako upozornění, že stanice je určena pro distribuci v nabídkách kabelových, IPTV a satelitních operátorů.

Provozovatel stanice, Československá filmová společnost, využil pouze volné kapacity v pražském multiplexu, aby mohl novou stanici zpropagovat. WAR Svět válek vysílá na programové pozici po zpravodajském kanálu z24, jehož start zůstává nejistý. Za účelem startu nového dokumentárního kanálu, který lze očekávat s příchodem podzimním sezóny, nabrala Československá filmová společnost, nového člověka do týmu. Je jím kreativní a marketingový ředitel Milan Zacha Kučera.

„V Milanu Zachovi Kučerovi získáváme nejen odborníka na slovo vzatého, ale i zapáleného tvůrce, který, věřím, naplní obě obrazovky exkluzivním českým, slovenským a polským obsahem, nejen svým, ale i svých spolupracovníků a kolegů,“ uvedl Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, a doplnil: „Nejdříve to budou publicistické Tajemné horizonty a postupně přijdou seriály o tajných společnostech, o výzkumu nacistického podzemí v Polsku, dojde i na tajemství templářů a stranou nezůstane ani UFO.“ Zacha Kučera označil publikum obou stanic za rozsáhlé společenství chytrých a zvídavých lidí.

autor: lukpo
Spustit audio