Startuje neplacená televize 213, čerpá z původní myšlenky kanálu Slovak Sportu

30. září 2016

Novou stanici povede bývalý šéfredaktor kanálů Digi Sport René Stern, známé je i jméno marketingové ředitelky Adriany Hosťovecké.

Trh sportovních televizí na Slovensku se od zítřka, soboty 1. října, rozšíří o novou stanici 213. Největším tahákem nového kanálu, který bude ze satelitu Thor, pozice 1 stupeň východně, šířen nekódovaně, bude ho tedy možné bez problémů sledovat i v České republice, je fotbalová Fortuna liga. Televize čerpá z původní myšlenky dnes již neexistujících programů Slovak Sport – nabídnout divákům snadno dostupnou stanici se slovenským sportem.

Kromě zápasů Fortuna ligy se mohou diváci těšit také na mužský i ženský basketbal, basketbal nebo vodní pólo či hokejbal. Na fungování televize se bude podílet bývalý tým kanálů Digi Sport. Šéfredaktorem stanice je René Stern, s médií komunikuje Adriana Hosťovecka, která působí na pozici marketingové ředitelky. Název stanice 213 je odvozen od stupňů vítězů, pokud bychom se na pořadí dívali zleva doprava. Nová televize počítá na Slovensku se zařazením do nabídek kabelových a satelitních operátorů, k dispozici má být jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení, a to v peeringovém centru SIX.

Stanice chce do budoucna nabídnout divákům i hokejové zápasy. Tento sport bude prozatím ve vysílání zastoupen prostřednictvím Evropské univerzitní hokejové ligy. Ve vysílání se objeví jak zápasy slovenských, tak i českých univerzitních týmů. Televize 213 nenakupuje žádné hotové programy, celé vysílání si připravuje z vlastních zdrojů. Kromě přímých přenosů a následně repríz z těchto zápasů se soustřeďuje i na výrobu vlastních magazínů a dokumentů ze zmíněných sportů. Snahou televize je přinést i další televizní formáty - od záznamů z inscenací a koncertů, portréty osobností, prezentace umělecké tvorby až po diskusní relace věnované divadelní, hudební i výtvarné oblasti.

Parametry příjmu: Thor 6 (1 stupeň západně), 12380/V, SR 28000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Web televize: https://213.sk/

autor: lukpo
Spustit audio