Startuje stanice Absolut Bella, v budoucnu bude díky DAB+ pravděpodobně celoplošná

4. říjen 2017

Absolut Digital je již v německém DAB+ aktivní dlouhodobě. V rámci celoplošné sítě operátora Media Broadcast šíří stanici Absolut Relax a mimo jiné v Bavorsku i svůj hitový okruh Absolut Hot.

Společnost Absolut Digital dnes spouští nový tematický stream Absolut Bella. K dispozici je jeho on-line stream prostřednictvím tohoto odkazu. Absolut Bella se má zaměřit, jak z promo smyčky vyplývá, na německé šlágry. Tento formát je u našich západních sousedů velmi oblíbený. S úspěchem už ho nasadily v uplynulých letech například stanice Schlagerparadies nebo veřejnoprávní MDR Schlagerwelt.

Do budoucna by se mohla stanice objevit v Německu i prostřednictvím celoplošného vysílání DAB+. Společnost Absolut Digital tento program představila jako jeden z možných, který by do druhé digitální sítě měl zamířit. Absolut Digital je již v německém DAB+ aktivní dlouhodobě. V rámci celoplošné sítě operátora Media Broadcast šíří stanici Absolut Relax a mimo jiné v Bavorsku i svůj hitový okruh Absolut Hot. Právě Media Broadcast má chod celoplošného multiplexu pro Absolut Digital technicky zajišťovat.

autor: lukpo
Spustit audio