Stav kladenské nemocnice je kritický, říká její ředitel. Na onkologii zbyli dva lékaři

28. březen 2017

Onkologické oddělení kladenské nemocnice opouštějí další lékaři. V dubnu tak bude mít vedení nemocnice na celém oddělení k dispozici jen dva lékaře, podle norem by jich mělo být sedm. V pořadu K věci to potvrdil ředitel kladenské nemocnice Petr Polouček, který se vedení nemocnice ujal od začátku března. Odchody lékařů komplikují i provoz dalších oddělení.

„1. dubna nám odchází další lékařka z onkologie a jeden lékař se vrací zpět na interní oddělení. Uděláme všechno pro to, abychom zachovali ambulantní provoz onkologie společně se stacionářem. O úplném zavření oddělení rozhodně neuvažujeme,“ řekl ředitel Polouček. Pomoci by měla lékařka z Ukrajiny, zatím ale není jasné, kdy by mohla do Kladna nastoupit.

Nedostatek lékařů, i když v menším rozsahu, postihuje i další oddělení kladenské nemocnice. „Méně lékařů, než bychom si přáli, máme na interně, na urologii a na plicním oddělení,“ upřesnil Petr Polouček. Přiznal, že ekonomický a na některých odděleních i personální stav kladenské nemocnice je kritický a že situace je horší, než předpokládal před nástupem do funkce.

Jak chce do Kladna přilákat nové lékaře? Jak vysoké je zadlužení nemocnice? A jak chce ekonomickou situaci řešit? I na to odpovídal nový ředitel kladenské nemocnice, celý rozhovor si poslechněte zde.

Jak chce do Kladna přilákat nové lékaře? Jak vysoké je zadlužení nemocnice? A jak chce ekonomickou situaci řešit? I na to odpovídal nový ředitel kladenské nemocnice. Poslechněte si celý rozhovor!
autor: tsp
Spustit audio