Stavební ruch v Dolních Pasekách u Aše neutichá

8. srpen 2016

Nová lávka přes potok, nové zábradlí u břehu, v brzké době zastřešené posezení nedaleko odtud a nový chodník ze žulových kamenů. Tak bude vypadat bezprostřední okolí pramene minerální vody v Dolních Pasekách u Aše, které letos prochází velkou obměnou. Dosud zde bylo investováno více než 600 tisíc korun.

První práce proběhly už v lednu, kdy kvůli kolísání vydatnosti pramene odborná firma opravila systém jímání vyvěrající vody. Na jaře stejná firma opravila původní odpadní potrubí, takže přebytečná minerálka nyní odtéká do potoka samospádem a už není potřeba čerpadla.

Zatímco tyto zásahy nejsou pro návštěvníka postřehnutelné, nynější úpravy už viditelné jsou. K pavilonu vede nová dřevěná lávka, podél břehu potoka bylo instalováno zábradlí ze stejného materiálu a chystá se stavba přístřešku.

Úpravy probíhají i na pozemku mezi silnicí a pavilonem. Prostranství bylo zbaveno náletové zeleně a popadaných stromů. Terén se srovná vrstvou zeminy, zatravní a osází keři.

V rámci nynějších prací se provede ještě výmalba pavilonu a natřou se okna a dveře. Instalovány budou nové odpadkové koše, stojany na jízdní kola, lavičky a informační cedule. Zřejmě ještě letos na podzim povede od parkoviště k pavilonu nový chodník.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio