Stokilowattové DVB-T2 vysílače z Mnichova a Wendelsteinu přešly na nový kanál

24. duben 2018

Diváci mohou všechny programy v dotčeném multiplexu přijímat bez nutnosti použití dekódovacího zařízení. Nutný je přijímač s podporou kodeku H.265/HEVC.

Telekomunikační operátor Media Broadcast provedl v uplynulých hodinách změnu vysílacího kanálu DVB-T2 multiplexu bavorské veřejnoprávní televize z kanálu 56 na kanál 30. Dotknulo se to programů BR Fernsehen HD, rbb HD, SWR BW HD, HR HD, MDR Thüringen HD a ARD alpha. Jedná se konkrétně o vysílače München – Olympiaturm, Wendelstein a Hochberg. Změna je z pohledu zájemců o příjem v České republice důležitá pro první dvě zmíněné lokality.

Na vysílačích Olympiaturm a Wendelstein jsou veřejnoprávní multiplexy šířeny v celkem třech multiplexech. Kromě kanálu 30, který je použit nově, jde také o kanál 31 (ten se bohužel pro DVB-T2 používá i v České republice) – multiplex ARD, a kanál 34 – multiplex ZDF. Veřejnoprávní televize šíří všechny své programy v DVB-T2 ve vysokém rozlišení obrazu, a to ve formátu 1080p50. Z důvodu změn nebylo možné programy v digitální síti bavorské veřejnoprávní televize přijímat v době od půlnoci do šesté hodiny ranní.

autor: lukpo
Spustit audio