Středočeský středovlnný vysílač Rádia Dechovka se přesune na Zbraslav

7. prosinec 2016

Důvodem k tomuto kroku je nejen lepší pokrytí jižně od Prahy, ale možnost uvedení do provozu nového vysílače na téže frekvenci, který by stanice ráda spustila na Ústecku.

Rádio Dechovka připravuje v průběhu prosince přesun svého středovlnného vysílače umístěného v lokalitě Praha – Bořanovice. Nová stanoviště bude situováno do čtvrtě Zbraslav. Podle informací webu Digitální rádio se bude vysílat z areálu, v němž se nachází i vysílač Country Rádia, ovšem z jiného stožáru. Parametry se měnit nebudou. Středovlnný vysílač bude nadále fungovat na středovlnném kmitočtu 1233 kHz.

Důvodem k tomuto kroku je nejen lepší pokrytí jižně od Prahy, ale možnost uvedení do provozu nového vysílače na téže frekvenci, který by Rádio Dechovka rádo spustilo na Ústecku v severních Čechách. Rádio Dechovka je vedle Country Rádia a Českého Impulsu v tuto chvíli jedinou komerční rozhlasovou stanicí, která operuje na středních vlnách. Pro distribuci signálu je částečně využívá v případě okruhů Plus a Dvojka veřejnoprávní rozhlas. V Česku fungují ještě i dlouhé vlny. Na frekvenci 270 kHz na nich vysílá Radiožurnál z lokality Uherské Hradiště – Topolná.

autor: lukpo
Spustit audio