Střelci z Vysokého Mýta hrozí výjimečný trest, policie ho obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu

Policisté obvinili střelce z Vysokého Mýta z dvojnásobného pokusu o vraždu. Tragédii způsobil údajně strážník městské policie, který byl mimo službu. Střelbě předcházela potyčka před diskotékou. Jeden mladík zemřel okamžitě na místě, další je s vážným zraněním v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kriminalita (ilustr. obr.)

Kriminalita (ilustr. obr.) | Foto: Martin Dušek

Obviněný sloužil u městské policie sedm let. Nikdy v minulosti s ním problémy nebyly. Zadrženému muži hrozí až výjimečný trest.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy na dvou osobách spáchaných ve stádiu pokusu. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí 15 až 20 let odnětí svobody nebo trest výjimečný,“ uvedla mluvčí krajské policie Jitka Vavřinová.

Vyšetřovatel podle ní zároveň podá podnět na vzetí obviněného muže do vazby.

Policie zároveň hledá další svědky střelby. „Vzhledem k tomu, že se výpovědi obviněného a prozatím vyslechnutých svědků rozcházejí, žádáme případné další přímé svědky incidentu, aby se přihlásili se svým svědectvím kriminalistům prostřednictvím linky 158,“ dodává policejní mluvčí.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme