Svaz spotřebitelů v Severním Porýní – Falci doporučuje nákup přijímačů s DAB+

27. duben 2016

Ačkoliv FM distribuce je v současné době stále ještě v centru zájmu posluchačů, počet DAB stanic se od roku 2011 v Německu neustále rozšiřuje.

Kupujete si nový rozhlasový přijímač? Pak počítejte s tím, aby byl schopen zpracovat vysílání ve standardu DAB+. Takovou radu před několika dny zveřejnil svaz spotřebitelů z německé spolkové země Severní Porýní – Falc (Verbraucherzentrale Rheinland-Pfalz). Expert Michael Gandall upozorňuje na to, že digitální rádio je budoucností rozhlasového vysílání. Posluchači s přijímači DAB+ získají bohatší programovou nabídku, ale nadále budou moci poslouchat i stanice prostřednictvím VKV/FM.

Ačkoliv FM distribuce je v současné době stále ještě v centru zájmu posluchačů, počet DAB stanic se od roku 2011 neustále rozšiřuje a liší se v závislosti od jednotlivých spolkových zemí. Zatímco v Duryňsku je touto cestou dostupných sedmnáct programů, v sousedním Bavorsku je jich téměř sedm desítek. Verbraucherzentrale Rheinland-Pfalz upozorňuje na vyšší zvukovou kvalitu oproti FM šíření a také žádné rušivé vlivy. S výjimkou regionů Šlesvicko-Holštýnsko, Meklenbursko-Přední Pomořansko a Braniborsko je většina regionů zásobena také bezproblémovým příjmem v exteriéru.

Zdroj: Digitalradio.de/Reuters

autor: lukpo
Spustit audio