Švýcarsko pokračuje na zlepšování pokrytí signálem DAB+ v silničních tunelech

11. leden 2018

Pokrytí DAB+ signálem je v současné době možný již ve dvanácti tunelech na hlavních silničních tazích. Výjimkou není například ani dálnice St. Gallen, Schaffhausen nebo západní obchvat okolo Zurychu.

Ve Švýcarsku pokračuje zlepšování pokrytí DAB+ signálem v rámci silničních tunelů. Významné investice putovaly v poslední době zejména na severovýchod země. Důvodem k tomuto kroku je zajistit nejen stabilní signál řidičům, ale také se postarat o bezpečnost. V případě dopravních nehod, případně jiných komplikací, musí být cestující včas informováni o tom, co se děje. Je-li to zapotřebí, v tunelech lze přepnout také na nouzové bezpečnostní hlášení.

Pokrytí DAB+ signálem je v současné době možný již ve dvanácti tunelech na hlavních silničních tazích. Výjimkou není například ani dálnice St. Gallen, Schaffhausen nebo západní obchvat okolo Zurychu. Další pokrývání má probíhat v letošním roce, konkrétně na jaře. Švýcarsko je jednou ze zemí, kde je zavádění rozhlasu DAB+ nejdále. V roce 2020 začne vypínání analogového signálu VKV, takže terestrickou cestou už bude možné v dotčených regionech naladit stanice pouze digitálně. DAB+ zde poslouchá už přes 50 % populace.

autor: lukpo
Spustit audio