TechniSat nakonec začal prodávat svůj set-top-box s podporou DAB+ i v Česku

19. červenec 2017

Redakce webu Digitální rádio již domluvila se zástupcem firmy recenzi tohoto zařízení. Otestujeme zobrazování doplňkových informací i dálkový příjem z Německa.

Německá společnost TechniSat nakonec změnila své rozhodnutí a její set-top-box, který kombinuje příjem digitální televize DVB-T2 a pozemního rozhlasu DAB+ začala prodávat i v České republice. Redakci webu Digitální rádio to potvrdil její regionální manažer Lukáš Štěpánek. TechniSat Digipal DAB+ je jediným dostupným přijímačem, který v jednom zařízení kombinuje oba způsoby této digitální distribuce.

Firma reaguje na zvýšený zájem z České republiky, který spočívá mimo jiné i v tom, že někteří lidé si začali přijímač objednávat sami přes německé e-shopy, případně přímo na webu TechniSatu. Redakce webu Digitální rádio již domluvila se společností TechniSat zapůjčení tohoto set-top-boxu, který by měl dorazit v nejbližších dnech. Formou nezávislého testu přineseme seznámení s tím, jak si přijímač poradí se zobrazováním doplňkových obrazových informací (slideshow) nebo dálkovým příjmem DAB+ ze sousedního Německa.

autor: lukpo
Spustit audio