TecTime TV obnovila klasickou distribuci, nově je dostupná ve vysokém rozlišení

28. červenec 2016

Program je dostupný v České republice také prostřednictvím služby Multithek TV. Satelitní divák ale musí mít v tomto případě přijímač s podporou technologie HbbTV.

Na satelitní pozici 19,2 stupně východně, konkrétně na družici Astra 1N, obnovila lineární distribuci německá televize TecTime TV určena všem zájemcům o technologie, recenze přijímačů pro digitální televizi i rozhlas a další novinky v dané oblasti. Významnou změnou je to, že na kapacitě společnosti Media Broadcast, kterou stanice nově využívá, se vysílá ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Kvalita videa ale není na HD příliš vysoká.

TecTime TV se vysílá na stejných parametrech jako řada statických pozic propagujících různé služby, ale i rozhlasové stanice Radio Paloma, Planet Radio nebo Hitradio FFH. Pro sledování programů není nutná dekódovací karta žádného operátora. Program je šířen v nekódovaném režimu, tedy free-to-air (FTA). Původně měla být distribuce obnovena až od pondělí 1. srpna, takže se dá předpokládat, že předčasné spuštění programu bude využito k doladění distribuční trasy a případným problémům v obrazu i zvuku.

Parametry příjmu: Astra 1N (19,2 stupně východně), 12633/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio