Televize Markíza hrozí: Od příštího roku odcházíme ze slovenského DVB-T

15. srpen 2016

Platforma je u našich východních sousedů méně populárnější než v České republice, ale podle operátora Towercom ji přesto využívá až třicet procent domácností.

Slovenská televize Markíza hrozí, že se svými kanály opustí od příštího roku tamní nabídku pozemního digitálního vysílání DVB-T. Vyplývá to z oficiálního stanoviska, které zveřejnila ve večerních hodinách. Markíza se podle svých slov chce do budoucna orientovat výhradně na distribuci prostřednictvím kabelových, IPTV a satelitních operátorů, tedy firem, které nejsou na šíření signálu tak nákladné. Pozemní vysílání DVB-T patří i v České republice k těm finančně nejnáročnějším.

DVB-T je na Slovensku méně populárnější než u nás, kde se podle průzkumů pohybuje podíl platformy až okolo šedesáti procent. „Nebude pro každého. Jsou tam samozřejmě limity, ale svého diváka si najde. Co se týká penetrace DVB-T, pravidelně si necháváme dělat průzkumy. Nesporné je, že DVB-T je populární jako druhý nebo třetí přijímač v domácnosti, takže bychom tuto pozici neměli zanedbávat. Čísla, která máme přes agenturu GfK ukazují, že penetrace DVB-T není až tak nízká a pohybuje se okolo třiceti procent,“ uvedl v červnovém rozhovoru pro náš web technický ředitel operátora Towercom Zsolt Nagy.

 

autor: lukpo
Spustit audio