Televize Mňam a Mňau mají nového vlastníka, stanice odejdou z DVB-T

27. říjen 2016

„V šíření našeho vysílání skrz DVB-C a DVB-S, tedy kabelové a satelitní vysílání, spatřujeme mnohem více prostoru k rozvoji,“ uvedl Pál Milkovics, výkonný ředitel S&P Broadcasting.

Televize Mňam a Mňau odejdou v průběhu listopadu z terestrického vysílání, tedy multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Změny souvisí s převzetím novým majitelem. Dosavadní provozovatel, firma CE Media, je prodal společnosti S&P Broadcasting. Provozovatel uvádí, že chce plánovaným krokem posílit kabelové, satelitní a on-line vysílání. Distribuci v DVB-T považuje za přežitek. To je ale v české mediální kotlině, kde tuto platformu využívá okolo 60 % domácností, velmi odvážné tvrzení.

„V šíření našeho vysílání skrz DVB-C a DVB-S, tedy kabelové a satelitní vysílání, spatřujeme mnohem více prostoru k rozvoji obsahu a modernizaci značek obou televizí. Další oblastí rozvoje bude online distribuce. Okolní státy mají terestriální vysílání zastoupeno minimálně, antény jsou již v České republice spíše přežitkem, pro televizní kanály velmi nákladným, proto jsme se rozhodli z multiplexu odejít,“ uvedl Pál Milkovics.

„Mňam TV chystá jako první lifestylový kanál v České republice každodenní live vysílání pořadů o vaření s kuchařskými osobnostmi. Mňau TV si svůj dosavadní divácky úspěšný program zachová,“ slibuje nový majitel obou kanálů. Hlavním strategickým cílem TV Mňam je nyní rozšíření vlastní produkce. Z původních 70 % převzaté produkce ze zahraničí má vedení ambici rozšířit ji o české kuchařské hvězdy i mladé tváře v rámci každodenního live programu. Ten by měl finálně tvořit 70 % celkové produkce TV. Na dopolední lifestylovou talk show naváže odpoledne živé vysílání kuchařských show.

autor: lukpo
Spustit audio