Televize Nova zjišťuje u diváků zájem o hybridní vysílání, následuje ČT a Primu

13. červen 2017

V dotazníku jsou například dotazy na to, jak diváci často hybridní vysílání využívají, jak jsou s ním spokojeni a zdali jim stávající nabídka přijde přehledná.

Mediální skupina Nova spustila v rámci hybridního vysílání HbbTV, které mohou využívat majitelé chytrých televizorů, dočasnou aplikaci Dotazník. Jedná se o podobný formulář, který už v minulosti nasadila jak Česká televize tak i Prima. Novu zajímá, jak je hybridní vysílání u jejího publika populární. Technologie je dostupná v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, na satelitu Astra 3B a mimo jiné i v kabelové síti operátora UPC.

Nova se v dotazníku, který má patnáct bodů, ptá například na to, jak diváci často hybridní vysílání využívají, jak jsou s ním spokojeni a zdali jim stávající nabídka přijde přehledná. Nechybí zde ani otázky ohledně (ne)oblíbenosti jednotlivých kategorií, případně, které aplikace uživatelům v menu chybí. Z nových položek jsou na výběr mimo jiné televizní archiv, filmy, fitness, dětské pořady nebo recepty. Nova se nevyhnula ani dotazu, na kterých konkurenčních stanicích diváci HbbTV využívají – Česká televize, Prima, Óčko a jiné. Patnáctibodový dotazník uzavírají otázky ohledně značky televizoru nebo pohlaví a věku dotazovaného.

autor: lukpo
Spustit audio