Televize Relax, Rebel a Prima Krimi se signalizací pro přijímače připojené k internetu

26. březen 2018

Poslední televize má aktivní příznak v multiplexu 3 Českých Radiokomunikací, kde je stanice šířena vedle dalších kanálů FTV Prima, jimiž jsou Prima Love, Prima Zoom a Prima Max.

Televize Relax a Rebel dostupné v DVB-T2 multiplexu společnosti Digital Broadcasting přidaly do svého datového toku signalizaci pro hybridní vysílání. Tuto technologii mohou využívat majitelé televizorů a set-top boxů s podporou standardu HbbTV, které jsou připojené k internetu. V DVB-T multiplexu 4, jež provozuje stejná firma, tato signalizace aktivní byla, ale aktuálně není. Dá se předpokládat, že oba kanály tuto funkci využijí pro reklamní účely.

Na zapojení hybridního vysílání se připravuje i nová celoplošná televize Prima Krimi, která odstartuje v pondělí 2. dubna, tedy přesně za týden. Signalizace HbbTV byla aktivována v multiplexu 3 Českých Radiokomunikací, kde je stanice šířena vedle dalších kanálů FTV Prima, jimiž jsou Prima Love, Prima Zoom a Prima Max. Menu a jednotlivé aplikace v tuto chvíli ještě nejsou aktivní pro koncové uživatele, což znamená, že se jedná buďto o neveřejný test, případně HbbTV ještě není zapojeno. Prima Krimi má v rámci hybridního vysílání FTV Prima aktivní speciální aplikaci, k dispozici je na všech jejích kanálech.

autor: lukpo
Spustit audio