Tematické kanály Óčko žádají o licence pro internetovou distribuci

19. únor 2018

Stanice O, skrze kterou má licence pro kanály Óčko registrované mediální skupina Mafra, je taktéž registrovaná u regulátora jako poskytovatel Audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání.

Hudební televize Óčko Star a Óčko Expres žádají u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o licenci pro zvláštní přenosové systémy (ZPS). Tento dokument, bude-li souhlas udělen, opravňuje provozovatele k šíření daného programu prostřednictvím internetu, mimo jiné i prostřednictvím technologie HbbTV. Tuto funkcionalitu nabízejí televizory a set-top boxy připojené k internetu, využívá už je celá řada vysílatelů.

Óčko Star je v současné době držitelem licencí pro terestrickou a satelitní distribuci, Óčko Expres má oprávnění pro pozemní šíření. V ostatních distribučních kanálech jsou stanice šířeny jako převzaté vysílání. Óčko Expres na satelitu v tuto chvíli nepůsobí. Stanice O, skrze kterou má licence pro kanály Óčko registrované mediální skupina Mafra, je taktéž registrovaná jako poskytovatel Audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání prostřednictvím portálu www.ocko.tv. V rámci pozemní distribuci spoléhají stanice na DVB-T a DVB-T2 multiplexy Českých Radiokomunikací.

autor: lukpo
Spustit audio