Tenista Djoković umlčel kritiky. Tituly sbírá i pod koučem Beckerem

Srbského tenistu Novaka Djokoviće nezastavil v cestě za pátým titulem z Australian Open ani Brit Andy Murray. Letošní turnaj v Melbourne byl ale pro prvního hráče světového žebříčku výjimečný v tom, že vyhrál poprvé jako otec a premiérově pod koučem Borisem Beckerem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djoković s trofejí pro vítěze Australian Open

Srbský tenista Novak Djoković s trofejí pro vítěze Australian Open | Zdroj: Reuters

Nejlepší tenista současnosti Novak Djoković zažívá úplně jiné pocity než loni, kdy v Melbourne vypadl na své poměry velmi brzy, už ve čtvrtfinále.

Měl za sebou jen pár měsíců spolupráce s tehdy novým koučem Borisem Beckerem, kterou mnozí i kvůli nepovedenému Australian Open zpochybňovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle legendy Martiny Navrátilové se na spolupráci Novaka Djokoviće s Borisem Beckerem ukazuje, že tenista nemusí hrát stejný styl jako jeho trenér

Vždyť co může dát kouč už hotovému šampionovi, ptali se. Když navíc vyznával úplně jiný herní styl a odlišnou filozofii. Takže se zprvu zdálo, že toho může německý trenér ve fungujícím týmu více pokazit než vylepšit.

Po roce stojí Djoković na centrálním dvorci znovu jako vítěz, děkuje fanouškům za podporu a těm šťastnějším rozdává podpisy. Jako osminásobný grandslamový šampion (pod Beckerem triumfoval už ve Wimbledonu) a bezkonkurenčně nejlepší tenista současnosti.

Zatímco dříve by Andyho Murrayho nejspíš „upinkal“, teď už si dovolí vyhrávat i útokem. Je mnohem komplexnějším tenistou a zřejmě i psychicky odolnějším.

Novak Djoković udolal Murrayho, popáté vyhrál Australian Open

Číst článek

Legendární tenistka Martina Navrátilová má tak nejspíš pravdu, když říká, že trenér a svěřenec nemusejí být zrovna stejnými typy hráčů. Ostatně ona, rozená útočnice, to právě nově zažívá u spíše obranářské Polky Agnieszky Radwaňské.

„Vůbec nezáleží na tom, jak jsem hrála já. Když jsem ještě sama hrála, tak mi také nezáleželo, jak hrál můj kouč. Jde o to, co mohou trenéři hráčům poradit,“ řekla Českému rozhlasu Martina Navrátilová.

„Nemusíte hrát stejný styl, abyste mohl pomoci někomu jinému," dodala tenisová legenda, podle která se to na příkladu spojení Beckera s Djokovićem ukazuje.

Boris Becker, trenér tenisty Novaka Djokoviće | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme