Thu Minh převezme patronát nad přesunem nosorožčí samičky Elišky do Tanzanie

2. červen 2016

ZOO Dvůr Králové je součástí celosvětové kampaně na záchranu nosorožců. Do ZOO v neděli 5. června, na Světový den životního prostředí, zavítá populární vietnamská zpěvačka Thu Minh, která je tváří celosvětové kampaně OSN na záchranu nosorožců a dalších ohrožených druhů. Thu Minh v dvorské ZOO převezme patronát nad přesunem nosorožčí samičky Elišky, která by se v nejbližší době měla vydat na cestu do svého nového domova v Tanzanii.

„Pro záchranu nosorožců ve volné přírodě je nutné přesvědčit obyvatele východoasijských zemí, aby rohovinu z nosorožců přestali kupovat,“ uvádí Jan Stejskal, vedoucí mezinárodních projektů dvorské ZOO.

Zahrada se proto společně s Thu Minh, s modelkou Gisele Bündchenovou, herečkou Li Bingbing, fotbalistou Neymarem a dalšími osobnostmi zapojila do kampaně OSN nazvané Wild for Life.

Čtěte také

„Velmi si vážíme toho, že část této kampaně zaměřená na nosorožce bude zahájena právě ve Dvoře Králové. Vnímáme to jako další ocenění našeho úsilí o ochranu přírody v Africe,“ dodává Jan Stejskal.

Thu Minh navštíví dvorskou ZOO v rámci oslav Světového dne životního prostředí, který je tradičně pořádán Organizací spojených národů. Letošním tématem je boj proti nelegálnímu obchodu s divokými zvířaty.

Do ZOO přijede Thu Minh podpořit i Monika Leová, česká Miss Earth 2013, jež je vietnamského původu.

Eliška se vydá na cestu! ZOO Dvůr Králové pošle dalšího nosorožce do rezervace v Tanzanii

Program ve dvorské ZOO začne ve 13 hodin u výběhu nosorožců vedle občerstvení Kifaru a jeho součástí bude soutěž pro návštěvníky. Výherce soutěže se společně s Thu Minh zblízka setká s nosorožčí samičkou Eliškou, která se právě připravuje na cestu do Afriky.

Přesun, jenž je plánován na konec června, je připravován ve spolupráci se společností DHL.

„Vše bude ještě záležet na přesné dostupnosti našich letadel a personálu. V ideálním případě bychom se s Eliškou na cestu rádi vydali na konci června, a to na trase Lipsko - Kilimandžáro," uvedl Tomáš Zdražil, marketing communication manager ze společnosti DHL.

Populární vietnamská zpěvačka Thu Minh, která je tváří celosvětové kampaně OSN na záchranu nosorožců a dalších ohrožených druhů
autoři: Jan Stejskal , DV , Andrea Jiroušová
Spustit audio