Tip Rádio požádalo o přerušení vysílání na půl roku, příčinou mají být organizační důvody

26. září 2016

V minulosti vysílala stanice prostřednictvím DAB multiplexů, její provozovatel ale v poslední době své aktivity utlumil a výrazně omezil.

Manažer a podnikatel Svatopluk Janík požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby na půl roku povolila přerušení vysílání jeho stanice Tip Rádio, kterou provozuje prostřednictvím společnosti JS mediální služby. Firma uvedla, že příčinou mají být organizační důvody. Regulátor této žádosti na svém posledním zasedání, jež se konalo minulý týden, vyhověl. Tip Rádio v minulosti šířilo signál prostřednictvím technologie DAB, nyní se šíření soustředilo výhradně na internet.

Firma JS mediální služby je v České republice jednou z mála společností, které mají licenci pro celoplošné digitální vysílání T-DAB. Kompletní seznam provozovatelů si je možné ověřit na webu vysílací rady. Jde například o okruhy DAB Plus Top 40, Samson Digital nebo Pigy Rádio. Licenci pro digitální distribuci má i Janíkovo SeeJay Rádio. To prozatím v digitální distribuci DAB+ zůstává. Jeho signál však šíří pouze operátor Teleko, v síti společnosti RTI cz chybí. Svatopluk Janík byl v minulosti velkým propagátorem digitalizace rádia. K přechodu na DAB vyzýval Český telekomunikační úřad již v roce 2013. Později své aktivity v této oblasti utlumil a omezil i šíření stanic v digitálních multiplexech.

autor: lukpo
Spustit audio