Tomáš Nosek zažil v NHL vítěznou premiéru, David Krejčí se gólově prosadil proti Buffalu

Po vánoční pauze měla dnes v noci zámořská NHL na programu hned devět zápasů. Z čských hráčů se tentokrát do statistik zapsali pouze David Krejčí a Petr Mrázek. Prvně jmenovaný skóroval proti Buffalu a gólman Detroitu Mrázek vychytal výhru na ledě Nashvillu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andre Burakovsky v dresu Washingtonu v nočním zápase NHL proti Montrealu

Andre Burakovsky v dresu Washingtonu v nočním zápase NHL proti Montrealu | Zdroj: Reuters

Zápas mezi Bostonem a Buffalem měl být poměrně jednoznačnou záležitostí. Zatímco domácí Bruins bojují v Západní konferenci o čelní příčky, hosté se pohybují ve spodních patrech tabulky. Nicméně Buffalo se vzepřelo všem prognózám a dokázalo Boston porazit vysoko 6:3.

V domácím dresu se dokázal prosadit elitní český centr David Krejčí, který na začátku třetí části poslal svůj tým do vedení 3:1. Ale především zásluhou Ryana O’Reillyho a dvojky letošního draftu Jacka Eichela dokázali hosté pěti góly v řadě utkání otočit.

Souboj týmů s nejlepší a nehorší aktuální se odehrál ve Washingtonu. Domácí Capitals, kteří vyhráli šest posledních utkání, přivítali Montreal Canadiens. Ani Tomášové Flesichmann s Plekancem nedokázali v dresu hostů zabránit již desáté porážce v posledních jedenácti zápasech. Washington uspěl i posedmé za sebou a vyhrál 3:1.

St. Louis Blues je aktuálně na druhé příčce Západní konference. V noci na jeho led zavítal lídr soutěže Dallas. Souboj dvou útočně laděných týmů musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se za domácí prosadil i český útočník Dmitrij Jaškin. Rozstřel ale rozhodla až devátá série a v níž rozhodl o výhře 3:2 domácí Backes.

Detroit se třemi Čechy v sestavě nastoupil na ledě Nashvillu. A zatímco debutant Tomáš Nosek a obránce Jakub Kindl nebodovali, gólman Red Wings pustil za svá záda pouhé dva puky. Detroit si z města country veze výhru 3:2.

Baseballová trefa Davida Krejčího:

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme