TOPradio první belgickou privátní stanicí nabízející doplňkové informace slideshow

2. srpen 2017

Díky slideshow se mohou na displejích přijímačů s podporou této funkce objevovat například obaly aktuálně hraných singlů, fotografie ze studia, zpravodajství a řada dalšího.

Belgická komerční stanice TOPradio začala jako vůbec první privátní vysílatel nabízet doplňkové obrazové informace, takzvanou slideshow. Na novinku upozornil web Radiodigi.nl. Testy proběhly v multiplexu operátora Norkring, který funguje v několika oblastech na kanálu 11A. Kromě Bruselu je tato síť dostupná například i v oblastech Sint-Pieters-Leeuw, Egem nebo Genk.

Díky slideshow se mohou na displejích přijímačů s podporou této funkce objevovat například obaly aktuálně hraných singlů, fotografie ze studia, zpravodajství a řada dalšího. Součástí multiplexu Norkring, který je v provozu od května 2015, je v současné době osm rozhlasových stanic. Jde konkrétně o Club FM, Family Radio, Radio FG, Radio Maria, VBRO Radio, Radio Stad, BBC World Service, Zen FM a Evergreen. Funkci slideshow nabízí u všech stanic Českého rozhlasu multiplex ČRo DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio