Trestní stíhání fotbalisty Limberského bylo zastaveno, uhradil škodu a rok nesmí řídit

Reprezentační obránce a člen kádru fotbalové Plzně David Limberský nepůjde za jízdu v opilosti k soudu. Jeho trestní stíhání bylo podle serveru Aktuálně.cz podmíněně zastaveno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský

David Limberský | Foto: FK Viktoria Plzeň

Český reprezentant v noci na 10. září v Praze naboural pod vlivem alkoholu se svým bentley do zdi a plotu. Následně se snažil z místa nehody utéct. Vše se ale stalo přímo před zraky policejní hlídky, která Liberskému naměřila přes jedno promile alkoholu v krvi.

Fotbalista byl následně obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozilo mu až tříleté vězení. Podle Aktuálně.cz se zavázal, že rok nebude řídit, a zaplatil způsobenou škodu. Její výši nechtěl s odvoláním na slib mlčenlivosti hráčův advokát Bronislav Šerák prozradit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalistovi Davidu Limberskému bylo zastaveno trestní stíhání. Hráč musí uhradit škodu a rok nebude řídit motorová vozidla.

„Kromě uhrazení škody se můj klient nabídl, že po dobu dvanácti měsíců se zdrží řízení všech motorových vozidel. A státní zastupce vyhověl našemu návrhu,“ vyjádřil se k dohodě Bronislav Šerák.

„Pan Limberský uhradil škodu poškozeným, kteří se připojili k trestnímu řízení,“ řekla serveru náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 2 Táňa Dočekalová.

Dodala, že Limberskému byla stanovena čtyřletá zkušební doba. Pokud by se během ní provinil, soud by případ znovu otevřel a mohl by udělit trest.

„ Kdyby se během té doby provinil, znamenalo by to, že ve zkušební lhůtě nežil řádným životem. Dopustil by se tím trestného činu a porušil by povinnost chovat se řádne,“ doplnila Dočekalová.

Vedení plzeňského klubu zbavilo Limberského po nehodě funkce kapitána týmu a udělilo mu vysokou pokutu. Hráč hned v následujícím ligovém utkání s Příbramí kontroverzně oslavil svůj gól točením imaginárním volantem. Trenér národního týmu Pavel Vrba pak Limberského nenominoval na říjnové kvalifikační zápasy s Tureckem a Nizozemskem.

Čeští sportovci a problémy se zákonem - Limberský, Bartošák aj. | Foto: Český rozhlas

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme