Tři králové vybrali na Vlašimsku přes půl milionu korun

22. leden 2018

Tříkrálová sbírka ve středních Čechách hlásí rekord. Nejvíc peněz vybrali Tři králové na Vlašimsku, bylo to přes půl milionu korun. Zhruba 150 tisíc získaly farní charita v Řevnicích, Berouně, Kolíně a Kralupech nad Vltavou. Po 120 tisících dali lidé třeba v Keblově a Čechticích. Větší část výtěžku zůstává přímo v regionu, kde se peníze podařilo vybrat.

Na Vlašimsku s kasičkou chodilo téměř 80 týmů - tedy téměř 250 králů. A vybrali přes půl milionu korun. „Když jsme začínali tak v první sbírce jsme vybrali tak 200 korun, to se tenkrát platilo ještě v halířích, takže kasičky byly těžké,“ vzpomíná Libuše Němcová, která byla u zrodu sbírky.

„Je to obrovská suma. Mám stažené hrdlo a slzy v očích, loni se vybralo 448 tisíc, letos 515 tisíc,“ potvrzuje ředitelka vlašimské charity Daniela Laloučková. A na co výtěžek Tříkrálové sbírky na Benešovsku půjde? „Občanská poradna, osobní asistence, pečovatelská služba, charitní obchůdek a charitní šatník,“ vyjmenovává ředitelka některé projekty.

Vlašimská charita tradičně končí Tříkrálovou sbírku benefičním koncertem. Ten letošní se chystá 10. února od 16 hodin ve Vlašimi.

autor: haj
Spustit audio