Tři noví úředníci a miliony v kase. Humpolec se chystá na měření rychlosti na D1

27. červen 2017
Zprávy z

Radnice v Humpolci se chystá přijmout patrně tři nové úředníky. Bude je potřebovat na zajištění agendy kolem úsekového měření na dálnici D1. Ředitelství silnic a dálnic totiž hodlá instalovat radary v úsecích mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem a mezi Koberovicemi a Hořicemi a administrování pokut by spadlo na město Humpolec.

Humpolecká radnice se pravděpodobně rozroste o nové úředníky. Budou potřeba k vyřizování přestupků na dálnici D1, která vede z jižní strany těsně kolem města.

Kolik sankce za překročení rychlosti do rozpočtu přinesou, to zatím není jasné. Na první úseku D1 poblíž Brna radary za čtyři měsíce odhalily na 150 tisíc přestupků.

Prvně Koberovice – Hořice

První radary by měly být po dokončení modernizace dálnice v úseku mezi Koberovicemi a Hořicemi, tedy mezi kilometry 81 a 75. Správce dálnice počítá s měřením i mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem mezi kilometry 90 a 104.

Peníze na sport a kulturu

„Uvolníme si tím peníze, které pak můžeme využít ke zlepšení života tady v Humpolci, tedy kulturní a sportovní. Mohli bychom využít ty peníze, které jinak vkládáme do oprav komunikací a podobně,“ řekl Českému rozhlasu místostarosta Květoslav Namyslo.

autoři: mik , Veronika Papoušková
Spustit audio