Turecká policie zadržela dva lidi, kteří údajně plánovali teroristický útok na Silvestra

Policie v turecké Ankaře zadržela dva lidi, kteří údajně na Silvestra plánovali sebevražedný útok. Odpálit se chtěli na dvou místech metropole. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na turecké vládní zdroje. Oba zadržení jsou turecké národnosti a jsou podezřelí z příslušnosti k takzvanému Islámskému státu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noční Ankara.jpg

Noční Ankara.jpg | Foto: Creative Commons Attribution-NonComercial-ShareAlike 2.0 Generic, John Connel

Turecká policie oba podezřelé zadržela v domě na ankarském předměstí Mamak. V jejich bytě podle tureckého prokurátora našla batoh s bombou i vestu vyplněnou výbušninami.

Turecká státní agentura Anadolu s odvoláním na tamní policii uvedla, že zadržení chtěli útočit na dvou místech poblíž barů a nákupního centra ve čtvrti Kizilay, kde se při oslavách Nového roku shromažďuje velké množství lidí.

Podle českého velvyslance v Ankaře Pavla Kafky ve městě platí dlouhodobě zvýšená bezpečnostní opatření. „Zřejmě během zítřka dojde k posílení policejních jednotek v ulicích. Ale to je běžné pro většinu zemí. Stále platí doporučení vyhýbat se místům, kde je větší shromáždění lidí.“

Turecko zesílilo pátrání po radikálech poté, co dva sebevražední atentátníci v říjnu zabili u centrálního vlakového nádraží v Ankaře 102 lidí. Za útoky podle turecké prokuratury stála místní odnož takzvaného Islámského státu.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme