Tuty TV nakonec zdarma na satelitu nevysílá, provozovatel požádal o její zakódování

1. červen 2017

„Program bude dostupný pro všechny majitele karet Skylink se základní nabídkou Digital,“ uvedl pro web Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group.

Tuty TV nebude vysílat na satelitu volně, tedy v režimu free-to-air, a to přesto, že tuto volbu na tiskové konferenci provozovatel nového programu deklaroval. Důvodem je skutečnost, že stanice drží licenční práva pouze pro území České republiky a Slovenska. Po konzultaci s provozovatelem satelitní služby Skylink, lucemburskou M7 Group, tedy došlo k znepřístupnění volně šířeného signálu a jeho zakódování.

„Program bude dostupný pro všechny majitele karet Skylink se základní nabídkou Digital,“ uvedl pro web Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group. Tuty TV tak budou moci na satelitu sledovat pouze ti diváci, kteří uhradili takzvaný Servisní poplatek. Jedinou možností, kde je tak v tuto chvíli možné naladit novou televizi bezplatně, je Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací, která svým signálem pokrývá všechna krajská města republiky a jejich přilehlé okolo. Do tohoto multiplexu ovšem šel provozovatel stanice s rizikem, že kmitočtové příděly mají platnost pouze do konce roku 2017. On-line stream je dostupný na webu http://tuty.tv/zive/

autor: lukpo
Spustit audio