TV JOJ ukončila vysílání v SD kvalitě na satelitu Astra 3B, pokračuje pouze v HD rozlišení

1. červen 2017

Distribuce velkých televizních skupin ve standardním rozlišení byla postupně ukončována na této družici se závěrem loňského roku.

Slovenská komerční televize JOJ ukončila k 31. květnu distribuci ve standardním rozlišení (SD) na družici Astra 3B, satelitní pozice 23.5 stupně východně. K 1. červnu bylo toto vysílání odpojeno. Na původní programové pozici už není v tuto chvíli žádný obsah, byť ji můžou přijímače stále naladit. Vysílání TV JOJ na satelitu Astra 3B je tak v tuto chvíli dostupné pouze ve vysokém rozlišení (HDTV), a to včetně verze TV JOJ +1.

TV JOJ je na zmíněné pozici součástí satelitní služby Skylink. Ta realizovala v loňském roce postupně přechod všech významnějších vysílatelů, jako je Česká televize, Nova, Prima, Markíza a JOJ do HD kvality. TV JOJ se ještě rozhodla po dobu několika měsíců pokračovat vedle vysokého i ve standardním rozlišení. Vzhledem k nutnosti domácností být vybavený přijímačem pro sledování kanálů v HD, respektive standardu DVB-S2, ztratilo již toto vysílání smysl. TV JOJ dala možnost přejít posledním opozdilcům na HD kvalitu ještě přibližně půl roku.

autor: lukpo
Spustit audio