TV JOJ zmizí z nabídky kabelové televize UPC, nahradí ji nová stanice v HD kvalitě

2. září 2016

Operátor chystá pro své zákazníky také nový obsah v rámci videoarchivu. Objevit by se tu měl od 20. září.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika, vyřadí z nabídky slovenskou televizi JOJ. Webu Digitální rádio to potvrdil mluvčí firmy Jaroslav Kolár. Stanice bude z nabídky operátora vyřazena v blízké době, zároveň se od úterý 6. září objeví v nabídce nová stanice JOJ Family. Přidanou hodnotou pro zákazníky UPC bude vysílání tohoto programu ve vysokém rozlišení (HDTV). JOJ Family na rozdíl od klasické TV JOJ neobsahuje akvizice a není problém s jejím šířením v ČR.

Operátor má v nabídce také sesterský kanál Plus. Zmizí i ten z nabídky? „Zabýváme se tím, zatím stanice Joj Plus zůstává v programové nabídce bez změny,“ uvedl Kolár. Slovenské privátní televize se v současné době snaží o vyřazení svých programů z českých nabídek a jako náhradu nabízejí verze kanálů, které neobsahují akvizice. CME takto přišla s kanálem Nova International pro Slovensko a Markíza International pro Českou republiku. Nový kanál pro naše východní sousedy připravuje i televize Prima. Bližší informace ale zatím zveřejněny nebyly.

Nová stanice JOJ Family HD ale nemá být jedinou novinkou z rodiny TV JOJ v kabelové síti operátora UPC. Od 20. září by se v mediaboxech připojených k internetu měl objevit také archiv této televize. Mluvčí operátora Jaroslav Kolár webu Digitální rádio přiblížil, že by mělo jít v první fázi o tři desítky titulů. Archiv se objeví vedle pořadů České televize, Novy, Primy a Disney. Od 6. září se v nabídce kabelové televize UPC objeví také dokumentární program Viasat Nature HD / Viasat History HD. Na této pozici se střídají dva zmíněné kanály ve vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio